Overlijden Jack Kluijtmans.

Op maandag 2 oktober is onze (voormalige) beschermheer Jack Kluijtmans plotseling overleden. Wij hebben op zaterdag 8 oktober afscheid van hem genomen met gilde eer. 

 

Afsluiting zomerseizoen

Op 16 september hebben we het zomerseizoen afgesloten met onze teerdag. We begonnen met een fietstocht en aansluitend een barbecue die werd aangeboden door onze keizer. Tevens werden de prijzen van de zomercompetitie uitgereikt, Jan van Korven was deze keer de winnaar van de competitie, terwijl Jan van Rooij de winnaar was bij de vrije hand en zonder riem.  Het bleef nog lang gezellig en het eten was prima verzorgd. 

Koning der Koningen Budel

Op 10 september hebben we met onze koning Jan van Rooij het Koning der Koningen in Budel bezocht. Er waren 30 koningen en koninginnen uit zowel Brabant, Limburg en ook uit België aanwezig. Ook de koning van het St. Anna Gilde Nuenen-Dorp en de koning van het St. Antoniusschut Eeneind waren hierbij aanwezig. De koningen schoten met een zwaar kaliber geweer op een vogel om uit te maken wie de Koning der Koningen moest worden. Met het 165e schot viel de vogel eindelijk en was de koning uit het Limburgse Beek de gelukkige winnaar. Alle andere koningen en koninginnen kregen een kleine trofee als troostprijs. Al met al een warme maar zeer gezellige dag. De foto's staan op onze fotopagina.

 

Smits van Oyen schild:

Op Hemelvaartsdag 18 mei werd er bij het St. Anna Gilde aan de Pastoorsmast geschoten om het Smits van Oyen wisselschild. Hieraan nemen alleen schutters deel uit de gemeente Nuenen. Er waren ongeveer 20 schutters aanwezig van de diverse Nuenense gilden, waaronder dus vier man van het St. Anna Gilde uit Nederwetten. Na het 55e schot viel de beslissing en was het Geert Beuving die het schild in ontvangst mocht nemen.  Dat betekent automatisch dat het St. Anna Gilde uit Nederwetten volgend jaar (2024) deze wedstrijd mag organiseren. De datum is op dit moment nog niet bekend. De foto's staan op onze fotopagina.

Dorpsschieten 2 juli 2023

De dag begon met een mis in de Lambertuskerk, gevolgd door een koffietafel geschonken door de Koning. Daarna werd er geloot om de volgorde van het schieten te bepalen.

Om 13.00 uur werd er begonnen met het schieten om het R. van Pareren wisselschild. Het openingsschot werd verricht door R. van Pareren zelf. Na 27 schoten viel de vogel naar beneden en de gelukkige winnaar was Jan van Rooij, onze huidige koning.

Hierna werden er eerst twee jubilarissen in het zonnetje gezet en wel Tinus Renders en Jan van Korven, beiden 25 jaar lid van het St. Anna Gilde.

Om 13.45 uur volgde het schieten om het Fam. Kluijtmans wisselschild. Hier bleek de vogel wat taaier, want pas na 70 schoten kwam de vogel naar beneden en de gelukkige winnaar was in dit geval Toon de Brouwer.

Om 14.30 uur werd er begonnen met het schieten om de titel van Dorpskoning. Er waren 13 deelnemers, waaronder ook de koning van 2022 Giel van Korven. Hij mocht het openingsschot doen en daarna ook meestrijden om de titel. Ook hier bleek het te gaan om een taaie volgen want pas na 71 schoten kwam de vogel naar beneden en de gelukkige winnaar was Rens Stabel.

Daarna was er nog animo om een puistje te schieten met een inleg van 1 euro in plaats van het viertal schieten (er hadden zich geen teams hiervoor aangemeld). Na 55 schoten kwam het puistje naar beneden en wederom was Rens Stabel de gelukkige. Tussendoor werden alle winnaars  en de jubilarissen gehuldigd en de foto's hiervan zijn te zien op onze fotopagina.

Al met al een heel gezellige dag en avond.