Op 6 januari vond de nieuwjaarsreceptie plaats. We kunnen terugkijken op een gezellige avond waarbij we ook nog een leuk spel gedaan hebben. Er kon ouderwets gesjoeld worden. Dat gebeurde in willekeurig samengestelde paren en er werden drie rondes gespeeld. En de winnaars waren Ria Renders en Jack Stabel. De foto's van de avond staan verderop op de fotopagina. Met dank aan de organisatoren Peter Raaijmakers en Adrie van Uden en met medewerking van Annelies Raaijmakers en Khiet.

 

Het binnen seizoen is afgesloten en tijdens de jaarvergadering van 5 april werden de prijzen bekend gemaakt en uitgereikt. Bij het schieten (luchtbuks) was de winnaar Peter Raaijmakers en bij de darts was Geert Beuving de winnaar. De foto's staan bij de foto's.

 

Tiny Sanders 80 jaar lid.

Op 3 mei 2024 werd Tiny Sanders in het zonnetje gezet omdat hij 80 jaar lid is van het Sint Anna Gilde in Nederwetten. Tiny kreeg een vendelhulde aan de voordeur van De Akkers en kreeg ook een mooi tableau waarop een foto van Tiny prijkt  en de tekst "80 jaar lid van het Sint Anna Gilde Nederwetten". Ook waren er toespraken van Dre Bemelmans en onze hoofdman Bert de Vries. Na de vendelhulde was er nog gelegenheid voor een drankje, aangeboden door de Akkers. Zie ook de foto's op de fotopagina.

 

Jeu de BOULES

Op woensdag 15 mei beginnen we met een jeu de boules toernooi en wel om 19.00 uur. Bedoeling is dat er in paren gespeeld gaat worden. Kom kijken om te zien of dit iets voor jou is. Er staan vier avonden gereserveerd en wel 15 mei, 29 mei, 5 juni en 19 juni.

 

Verschieting Smits van Oyen schild.

Op 2e Pinksterdag werd in Nederwetten bij het Sint Anna Gilde geschoten om het "Smits van Oyen" wisselschild. De weersomstandigheden waren ideaal en er waren 37 schutters van de diverse Nuenense Gilden  aanwezig om te strijden om dat zilveren schild. Uiteindelijk viel de vogel bij het 114e schot en de gelukkige winnaar is Mark Meuwese van het Sint Antonius schut uit Eeneind geworden. De prijs werd uitgereikt door Geert Beuving, de winnaar van 2023. Ook werden er nog drie puisten verschoten.De winnaar van de eerste puist is Rikie Polman geworden met 57 schoten, de tweede puist was een prooi voor Dre Bemelmans met 86 schoten en de derde puist ging wederom naar Mark Meuwese met 30 schoten. We kunnen terugkijken op een geweldige en gezellige dag en volgend jaar zien we elkaar weer op 2e Pinksterdag (9 juni 2025) bij het Sint Antonius schut in Eeneind. Zie ook de foto's op de fotopagina.

 

Kringgildedag Bergeijk.

Op zondag 2 juni vond de 80ste kringgildedag van Kring Kempenland plaats, georganiseerd door de gezamenlijke gilden van Bergeijk. Ook het St. Anna Gilde uit Nederwetten was daar van de partij. Er werd deelgenomen aan het gaaischieten, het koningschieten en het wipschieten. Bij het gaaischieten werd de eerste gaai geschoten door Jan van Rooij. Voor deze eerste gaai waren er ongeveer 140 schoten nodig om hem klein te krijgen.

Bij het koningschieten deden er ongeveer 45 koningen uit kring Kempenland mee. Ook deze vogel van het koningschieten was een prooi voor Jan en wel na het 155e schot. Nu mag Jan van Rooij zich ook een jaar lang koning van Kring Kempenland noemen. Het bijbehorende schildje werd uitgereikt door Roeland van Hooff, voorzitter van Kring Kempenland.

Bij de andere onderdelen viel het St. Anna Gilde helaas niet in de prijzen, maar we kunnen terugkijken op een heel gezellige kringgildedag, ook mede te danken aan het goede weer. Zie ook de foto's op de fotopagina.

 

Uitwisseling Gerwen/Nederwetten.

Op 12 juni vond de jaarlijkse uitwisseling tussen het Heilig Kruis Gilde uit Gerwen en het Sint Anna Gilde uit Nederwetten voor de zesde keer plaats, dit keer georganiseerd door Gerwen. De aan deze wedstrijd verbonden wisselprijs werd voor de vijfde keer door het Sint Anna Gilde mee naar huis genomen en wel door Geert Beuving. Ook de derde helft was weer de moeite waard en het bleef nog lang gezellig. Zie ook de foto's op de fotopagina.